

Council Meeting Agenda
The Adolphus, Autograph Collection
Sam Rayburn Room
Saturday, March 23, 2019
8:30 am – 5:00 pm

Council Members Attending

Board of Directors

Marc Rubin, President
Terry Shevlin, President-Elect
Anne Christensen, Past President
Mark H. Taylor – Vice President –
Finance

Steve Kaplan, Vice President– Education

Tracie Miller Nobles, Director–Focusing on Membership

Wim A. Van der Stede, Director–Focusing on International

Elaine Mauldin, Director–Focusing on Intellectual Property

Audrey Gramling, Director–Focusing on Segments

Paul Munter, Director–Focusing on Academic/Practitioner Interaction Tracey Sutherland, Executive Director

Council Officers

David Stott, Chair Cindy Durtschi, Chair-Elect Markus Ahrens, Past Chair

International Members-at-Large

Ana Marques Sanjay Kallapur

Region Representatives

Ramesh Narasimhan, Mid-Atlantic Natalie Churyk, Midwest Mary Kay Copeland, Northeast (alt.) Amal Said, Ohio Eric Bostwick, Southeast

Section Representatives

Dale Flesher, AAH Kathy Rupar, ABO Mary Curtis, AIS Carolyn S. Norman, APLG Nancy Nichols, ATA Randy Elder, AUD Dahlia Robinson, DIV Brian Bushee, FARS Cindy Durtschi, FAS D. Larry Crumbley, GIWB Linda Parsons, GNP Mahendra Gujarathi, IAS Monte Swain, MAS Charles Cullinan, PI Brigitte Muehlmann, SET Bambi Hora, TLC Cathy Scott, TYC

Guests & Staff Attending

Julie Smith David, Chief Innovation Officer Susan Rucker, formerly KPMG (non-profit expert)

Barbara Brady, Director, Operations
Nancy Maciag, Executive and Board Services Manager

Council Members Not Attending

Mark DeFond, Vice President–Research & Publications Yvette Lazdowski, Northeast David DeBoskey, Western Mary Fischer, Southwest



Council Meeting Agenda
The Adolphus, Autograph Collection
Sam Rayburn Room
Saturday, March 23, 2019
8:30 am – 5:00 pm

Time	Topic (V = Vote)	Attachments (W – Council website, H – Handout, L – Link)	Presenter(s)
7:45 am	Breakfast – Sam Rayburn Room	,	
8:30 am (30 min)	A. Welcome Opening Remarks & Introductions Agenda Review Approval of November 2018 Council Meeting Minutes (V)	W, H – Meeting Agenda W – November 2018 Council Meeting Minutes Draft	David Stott
9:00 am (30 min)	B. Executive Director's Report		Tracey Sutherland
9:30am (75 min)	C. Sustainability Mindset: Impact	W – New Activity Approval Process (8/4/2018)	Tracie Miller Nobles Nancy Nichols Audrey Gramling
10:45 am (30 min)	Break		
11:15 am (15 min)	D. 2019-2020 Council Chair-Elect Discussion (Voting to take place electronically after the meeting)	W – Nominee Information – (Statement of Interest, Bio, Vita)	David Stott
11:30 am (20 min)	E. 2019-2020 Nominations Committee Discussion (Voting to take place electronically after the meeting)	W – Nominee Information (Name and Reason for the Nomination)	David Stott Tracey Sutherland
11:50 pm (10 min)	 F. Centers update Intensive Data & Analytics Workshop II June 10-13 – Orlando FL 		Julie Smith David
12:00 pm (75 min)	Lunch – John Neely Bryan Room		
1:15 pm (120 min)	 G. Financial matters AAA Finance Committee Update Approval of 2019-2020 Membership Dues (V) 		Mark Taylor
3:15 pm (30 min)	Break		

Time	Topic (V = Vote)	Attachments (W – Council website, H – Handout, L – Link)	Presenter(s)
3:45 pm (60 min)	 H. Sustainability Mindset: Profitability & Strategic Initiatives for the future Sustaining impact Strategies for financial sustainability Activity: Ideas and priorities for sustainable innovation 		Marc Rubin Dave Stott
4:45 pm (20 min)	I. Annual Meeting update		Marc Rubin Tracey Sutherland
5:05 pm (15 min)	J. Wrap Up		David Stott
5:20 pm	Adjourn		
6:00 pm	Reception – Celebrating the day in the John Neely Bryan Room		

Future Council Meetings

i didio ocarron mocinigo				
Date	Meeting	Details		
April 23, 2019	Council Webinar	Tuesday, April 23, 2019. 11:00 am – 1:00 pm (Eastern)		
August 2019	2019 Annual Meeting	San Francisco, CA -		
		Council Orientation, with new Council Representatives and		
		Council Officers, Sunday, Aug. 11, 3:00 pm – 4:00 pm.		
		Council Meeting, Sunday, Aug. 11, 4:00 pm – 6:00 pm.		
November 16,	Fall 2019 BOD/Council	Atlanta, GA - Arrival Friday, November 15. Council meets all		
2019	Meeting	day Saturday, November 16. Departure from the hotel on		
		Sunday, November 17 can be any time.		
March 21, 2020	Spring 2020 BOD/Council	Sarasota, FL - Arrival Friday, March 20. Council meets all		
	Meeting	day Saturday, March 21. Departure from the hotel on		
		Sunday, March 22 can be any time.		